Els actors

Romeo i Julieta

Franco Zefirelli va decantar-se per treballar amb un grup d’actors generalment i novells i amb poca experiència. Tant Leonard Whiting com Olivia Hussey, els dos protagonistes, debutaven a la gran pantalla després de treballar en petits projectes teatrals.

El pas que van tenir molts altres actors pel cinema, va ser mínim ja que la majoria d’actors es dedicaven bàsicament al teatre, on alguns van deixar-hi petjada, i la seva carrera cinematogràfica va ser de curta durada.

L’actriu que surt d’aquest rol és Pat Haywood (la Dida) que sí que va participar en més de cinquanta pel·lícules juntament amb Robert Stephens (Príncep) que protagonitzà un gran nombre de produccions europees.

Encara que molts dels actors que en seu moment es van fer coneguts, l’èxit de Romeo i Julieta no va ser suficient per mantenir la seva fama al llarg de la seva vida, i tots aquells actors que obtingueren un gran reconeixement amb el seu treball, no han progressat gairebé i la seva carrera va estancar-se.

Tot i ser italià, Zeffirelli comptà amb un gran nombre d’actors anglosaxons juntament amb actors del seu país. 

El Padrino

Francis Ford Coppola va comptar amb un gran nombre d’actors americans. Molts dels actors, coincidint amb els membres de la Família Corleone, són de descendència italiana, i els qualificaríem d’italoamericans.

En el seu primer gran projecte Coppola va fer una mescla entre actors consagrats i actors debutants. Pel paper protagonista contractà a Marlon Brando, una estrella consagrada que ja havia superat la seva època gloriosa i que tornaria a sorprendre tot el món amb una actuació memorable. Va comptar també amb actors que pràcticament debutaven (Al Pacino, Diane Keaton, Robert Duvall o Talia Shire.) que no deceberen. La seva participació en aquesta exitosa pel·lícula serví per catapultar-los dins la indústria cinematogràfica per acabar sent actors consagrats en l’actualitat.

El fet  que els actors debutants progressessin al llarg de la seva carrera, és un tret distintiu amb Romeo i Julieta, on els actors novells que debutaven no arribaren a triomfar del tot en cinema.

Tot i així també va comptar amb uns quants actors que tampoc triomfaren més i que no farien gaires més aparicions en la gran pantalla, igual que passà amb Romeo i Julieta.